Osteopatiaa Porissa

Osteopaatti on manipulatiivisen hoidon erikoisosaaja. Osteopaatin taitavasti suorittamat manipulaatiohoidot sekä pehmytkudoskäsittelyt eivät ole vaarallisia eivätkä aiheuta yleensä kipua. Joskus hoidon päätyttyä voi ilmetä 1-4 vuorokautta kestävää hoitoärsytystä, joka lievittyy yleensä paikallisella kylmähoidolla ja miedolla tulehduskipulääkkeellä. Osteopatia on tehokas hoitomuoto muun muassa selkäkipujen, päänsärkyjen, urheiluvammojen ja leikkausten jälkeisten vaivojen hoitoon.

Osteopatia ei ole hierontaa eikä yksittäinen nivelten niksauttelumenetelmä. Osteopaatin työ on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopatian hoitomenetelmien vaikuttavuus on voitu osoittaa tehokkaaksi satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten kirjallisuuskatsastuksissa. Osteopaatilta vaaditaan kliinisten tutkimustaitojen ja tiedollisten valmiuksien lisäksi intuitiivista kykyä hoitaa käsin ihmiskehoa- sekä rationaalista päättelykykä. Osteopaatti on ennen kaikkea kliinikko, jonka on työssään pystyttävä erotusdiagnoosin tekoon ja itsenäsiin hoitopäätöksiin.

Osteopaatti on Suomessa virallinen terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on saanut monipuolisen koulutuksensa ammattikorkeakoulussa (AMK), yliopistotasoisen koulutuksen Englannissa tai Yhdysvalloissa. Suomessa on myös yksityistä koulutusta.

Henkilökuntamme haluaa auttaa sinua kuntoutumaan, joten varaa aikasi osteopatiaan.