Ammattilaisiltamme myös sähköhoito ja syvälämpö

Myös fysikaaliset laitehoidot kuuluvat Tutkimuskeskus Ergos Oy:n ammattilaisten osaamisalueeseen. Teemme asaikkaillemme sähköhoitoja ja syvälämpöhoitoja Porissa.

Sähköhoito

Sähköä on käytetty pitkään kivun hoidossa. Sähkökipuhoidon vaikutus perustuu mm. akupunktion tapaan ärsytykseen. Kehoon johdettu virta aikaansaa hermostossa kilpailevan aistimuksen kivulle, jolloin itse kivun tuntemus heikkenee. Sähköllä voidaan myös lisätä verenkiertoa ja kudosten nestetasapainoa.

Käytössämme on erilaisia virtamuotoja mm. diadynaamiset ja interferenssi, joista valitaan tilanteen mukaan sopivin vaihtoehto. Sähköä voidaan käyttää myös analysointiin ja seurantaan.

Syvälämpö (US/ultraääni)

Lämpö aiheuttaa kudoksissa verenkierron vilkastumista, hius-suoniston aukenemista, kudosvenyvyyden lisääntymistä ja lihasjännityksen laukeamista. Jo varsin vähäisilläkin lämpötilan muutoksilla voidaan merkittävästi lisätä kudoksen aineenvaihduntaa.

On todettu, että reumaattisella potilaalla muutaman asteen (noin 2-3 astetta) lämpötilan nousu nivelessä voi muuttaa aineenvaihduntaa rustokudoksessa ja rusto- ja tukikudoksissa jopa kolminkertaiseksi. (therapiaFennica)

Ultraäänellä voidaan myös nopeuttaa lääkeaineiden imeytymistä pintakudoksiin.