Craniosacraaliterapia Porin keskustassa - pehmeää hoitoa kallolle ja keholle

Osteopatiassa keholle annetaan sysäys, jolla se itse saavuttaa tasapainon. Ihmisen kudosmuisti on elinikäinen ja erehtymätön.

Craniosacraaliterapia on kokonaisvaltaista hoitoa, joka auttaa kehon luonnollisia parantavia mekanismeja poistamaan stressistä, onnettomuuksista, fyysisistä traumoista johtuvia ongelmia, kipuja, särkyjä ja sairauksia.

Craniosacraaliterapian historiaa

Amerikkalainen lääkäri Anrew Taylor Still tuskin osasi kuvitella, että runsaan sadan vuoden päästä hänen kehittämänsä ja esittelemänsä hoitomuoto, osteopatia olisi maailmanlaajuisesti käytössä.

Anrew Stillin oppilas William Sutherland kehitteli runsaasti eri tekniikoita ja craniosacraali-osteopatia kiinnosti häntä erityisesti. Parikymmentä vuotta hän tutki kallon-, selkärangan- ja ristiluunvälistä yhteyttä sekä kallon monimutkaista liikejärjestelmää.

Termi 'cranio-sacraali' perustuu kehon kahteen luuhun: cranium/kallo ja sacrum/ristiluu. Näihin luihin kiinnittyy keskushermostoa ympäröivä dura mater -kalvo. Tämä kalvorakennelma luisine kiinnityskohtineen, aivoselkäydinneste ja kallon sisäiset kalvojärjestelmät muodostavat cranio-sacraalijärjestemän. Cranio-sacraalirytmin nopeus on 6-12 sykäystä minuutissa terveellä aikuisella.

Potilas on kokonaisuus

Ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Luisten osien funktiot tutkitaan hoidon alussa, mutta huomioon otetaan myös pehmytosat, nestekierto, fasciat sekä visceraalinen osuus. Terapeutin hoito-ote on kevyt ja kuunteleva ja näin ollen käsittely tuntuu asiakkaasta hyvin rentouttavalta.

Craniosacraaliosteopatiaa käytetään migreeniin, sinuiittiongelmissa, neuraalikivuissa, operaatioiden jälkitiloissa, leukanivelongelmissa, pään, rangan tai ristiluiden alueen ongelmissa ja Whiplash-ongelmissa.